Ha arribat la fi de les contrasenyes?
En tenim més de les que podem recordar i, gràcies a la biometria, les contrasenyes sembla que van pel camí de l’extinció. Però realment estem preparats per un món sense contrasenyes?
Crear i recordar multitud de contrasenyes que compleixin requisits cada cop més específics per millorar-ne la seguretat s’ha convertit en un maldecap que tots ens voldríem estalviar. Això ha provocat que molta gent sempre utilitzi les mateixes contrasenyes i les creï senzilles de recordar. Per tant, menys segures.
Moltes empreses ja requereixen que els seus empleats actualitzin les seves contrasenyes regularment, i que continguin caràcters especials per fer-les més complexes i així intentar pal·liar els problemes de seguretat. Tanmateix, és impossible eliminar tots els riscos relacionats amb el factor humà i la tendència a escollir l’opció menys incòmoda, encara que pugui comprometre la seguretat.
La doble autenticació i la biometria arriben per substituir un sistema de contrasenyes que s’ha quedat obsolet a l’hora de garantir la seguretat a la xarxa. L’agent 11Onze Xavi Viñolas ens en fa cinc cèntims.
Doncs a mi m’agraden molt més les contrassenyes, perquè la petjada dactilar o l’iris de l’ull, si ho necessitem, no els podrem canviar mai, en canvi les contrassenyes sí. Imagineu que podeu desbloquejar el mòbil amb el dit, doncs serà molt fàcil, per la policia per exemple, fer que el desbloquegis.
A més a més, hem de ser moooolt curosos decidint a qui regalem unes dades tan sensibles i personals, perquè ja ens tindran “fitxats”.
Interessant la teva reflexió, Josep.
La biometria és, sens dubte, el mecanisme d’autenticació més segur que hi ha. També els dobles factors d’autenticació afegeixen un plus de seguretat a les contrasenyes tradicionals. Una altra cosa és que la policia decideixi incomplir la llei, forçant una persona a accedir la seva informació personal. Això, que jo sàpiga, només ho pot autoritzar un jutge.
Gràcies per plantejar-ho, Josep!
Doncs m’agrada molt més totes aquestes dobles validacions i aprofitar la biomètrica
Sí; és molt més còmode i transmet prou seguretat. Gràcies, Laura!
Realment tenim moltes contrasenyes i hem de tenir-les ben guardades, si pots en servidor local i amb doble autenticació. Amb la biometria podrem alliberar-nos de tenir un munt d’elles. De tota manera seran contrasenyes que estaran a la vista de tothom. Haurem de veure com evoluciona el seu desplegament i ús.
Doncs sí, Pere, haurem de veure com anirà tot plegat… Moltes gràcies pel teu comentari!!!
Interesant
Celebrem que ho valoris així, Manuel!
Em sembla be la biometría, pero les contrasenyes també. Amb les contrasenyes fem treballar la memoria, que ja va bé pel cervell.
Ben cert, Jordi!
La biometria és una font de seguretat molt alta (jo diria que de les més altes que hi ha avui per avui) però el factor humà en molts moments pot ser determinant si no s’utilitza correctament,
Molt d’acord, Francesc. Gràcies per comentar-ho!
Ok
Gràcies Xavier es cert el tema d’animals de costums,però així que t’acostumes al reconeixement biometric es molt més còmode,segur com bé dius i ràpid
Gràcies Alicia, precisament, no hem de tenir por al canvi.
Gràcies per la teva reflexió, Alícia!
Perfecte
Gràcies per comentar!!!