Do you know what the ESG criteria is? We explain to you one of the most sustainable investment criteria that can help change the world.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Do you know what the ESG criteria is? We explain to you one of the most sustainable investment criteria that can help change the world.
You must be logged in to post a comment.
Fantàstica informació, ara bè no sé si es podria dibuixar aquesta línia de criteris caldria molta experiència en els mercats, potser sigui millor començar sense experiència i anar aprenent pas a pas😌
Hi han fons de inversió, cada cop mes, enfocats en aquest criteris nomes has de contrestar que els criteris que marquin les gestores dels fons, siguin els teus 😉
Gràcies
A tu!!!
Suposo que el més important és conscienciar l’inversor que exigeixi transparència i s’informi abans d’invertir, perquè refiar-se de les empreses auditores quan es mouen bilions d´euros….Qui audita els auditors?
La línea vermella, és complicat, només cal veure com alguns col·lectius s’oposen a la construcció en el seu territori dels molins que proporcionen l’ energia eòlica. En aquest context en que hi ha persones que se senten perjudicades què es fa?
Un altre criteri :Vigilar que es compleixin les lleis del país de producció en quan a drets laborals. Les empreses tèxtils que produeixen a l´Orient asiàtic deuen passar l’ auditoria, però no pas l’ètica de les lleis. Complicat. Quina lletra pesa més ? La E, la S o la G ?
1. Teòricament, s’hi juga’n la reputació i com més creïbles siguin i més criteri tinguin més credibilitat tindran, però qui contracta aquestes empreses són els propis qui passen l’auditoria. Per tant, si no obtinc els teus favors a canvi de diners me’n vaig a una altra de les big 4 (PwC, Delloite, EY i KPMG) que hi ha i qualsevol d’elles m’ho acceptarà. Així que com dir-li al teu client que si és ètic o no per evitar que se’n vagi a la competència?
Si ets una empresa petita hauràs d’assumir tot el que et diguin, així i tot, si ets un gran hòlding d’empreses doncs seran el màxim de flexibles possibles, encara que això és clar, no ho solen dir.
2. Aquí tenim la sort de tenir mecanismes legals i formem per aturar aquelles construccions que danyen la biodiversitat o eviten el gran impacte visual que genera un parc eòlic. Però ara bé, això les grans consultores no ho contemplen, sols solen mirar que compleixi amb les normatives de cada país, però ara bé la interpretació la solen fer com més favorable al projecte millor.
3. Solen fer una interpretació sobre el soci del país d’aquella empresa i si segurament compleix la normativa legal i els drets legals aquella empresa (Fins i tot. Hi ha codics ètics pels proveïdors de les grans empreses tèxtils que han de complir si volen treballar amb ells i se solen vigilar. Així i tot, no solen mirar més enllà. Però és clar el dimoni s’amaga en els detalls. Molts cops els socis locals de les empreses tèxtils no poden complir tota la demanda de treball que exigeixen les empreses tèxtils. I aquí és on els socis locals solen contractar a altres proveïdors que no compleixen aquestes normatives del país o ni els drets humans. Ho solen fer amagat de l’empresa tèxtil o l’empresa tèxtil no se’n vol adonar perquè no troben a un altre soci que pugui complir la gran demanda que exigeixen. I per les auditores mentre compleixin la normativa legal els socis, aquesta empresa sol ser ètica perquè sol investiga la tèxtil i els seus proveïdors, i no els proveïdors dels proveïdors on solen estar les grans fonts dels problemes.
4. Per mi sens dubte la G. Un país amb una bona governança i una bona política ja s’encarregarà amb les seves lleis que la S i la E, estigui garantides als seus ciutadans si així ho desitgen.
Bona informació. Gràcies.
Ens alegra que t’hagi agradat, Pere. Moltes gràcies!
Bona explicació!
Gràcies, Joan. Anem ampliant els comentaris. Ens veiem per La Plaça!