In this video I will talk about the convenience of renewing a household appliance or electronic device, or whether it’s preferable to buy a new one. I’ll also explain the meaning of “planned obsolescence” and the new law against it. Moreover, I’ll inform you about two proposals in Barcelona that will help you to learn how to repair your own electronic appliances for free.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Mica en mica amb l’aplicació de la llei serà més fàcil poder reparar i comprar productes d’un sol ús anirà disminuin
👍👍👍👍
Gràcies pel vídeo Marifé. Els tips que dones són molt positius, una de les coses que més em molesten de la globalització és la maleïda “obsolescència” que tant de mal fa al nostre planeta així que cel·lebro que la UE hagi près aquesta primera acció per allargar la vida dels aparells elèctrics/electrònics. Gràcies també pels tips de les campanyes per aprendre a reparar els aparells. Salut =)
Moltes gràcies, Enrique! És responsabilitat de tots tenir cura del planeta i triar opcions de vida sostenibles, encara que moltes vegades les grans multinacionals no ens ho posin fàcil. Salut!
Hola, ja hi ha algun fabricant que treballa sense pensar en l’obsolescència programada. El que passa és que son molt desconeguts, son molt pocs, i de vegades amb prestacions inferiors a la competència amb el mateix preu o més alt. Ara bé, si tens en compte el temps que duren resulten més barats. És tasca de cadascú de nosaltres buscar aquests productes, que no és fàcil. Se’n podria fer una llista en algun lloc per facilitar-ho a la gent.
Hola Josep Maria! Com bé dius és responsabilitat de cadascú de nosaltres triar un producte sostenible, que a la llarga resultará més econòmic.
En uns dies publicaren dos articles més sobre l’obsolescència programada i la nova normativa europea que obliga els fabricants a tenir recanvis durant diversos anys per garantir el dret a reparar.
Moltes gràcies per la teva aportació i suggeriment!