Amb 11Onze sou pioners: som una fincom

Fa mesos que expliquem què som i per què som així. Tot respon a una idea: que els catalans puguem construir la nostra sobirania financera. I, al final, destil·lant, destil·lant, hem pres la forma que volem: som una fintech comunitària, una fincom. I aquest model és pioner al món. 

 

Que hi ha bancs tradicionals? Sí, i ja sabem com les gasten, per això dediquem una sèrie de podcasts per protegir-nos dels abusos bancaris. Que hi ha banques comunitàries? També! El president d’11Onze James Sène ha parlat sovint de com ens hem emmirallat en les banques comunitàries del col·lectiu afroamericà als Estats Units. Si vols conèixer una mica millor la banca comunitària, ho pots fer aquí. Que les fintech ja existeixen? I tant, i són un model de futur, alternatiu, del qual hem incorporat moltes idees. Però, al món, 11Onze és pioner.

Per això ens ha calgut una nova paraula per explicar-nos: “fincom”, la contracció de fintech i comunitat. I què vol dir ser una fincom? Imagina que som com una petita ciutat, amb uns habitants, una comunitat de veïns i veïnes, que es volen especialitzar en el món financer. Una fincom és un espai on aprendre a empoderar-nos col·lectivament.

I, com en tota ciutat, quan formes part de la comunitat 11Onze, tens a l’abast La Plaça, un espai digital que aplega tot de serveis per construir la teva independència econòmica: l’entitat financera, on obrir un compte amb El Canut; una escola on Aprendre; un cinema i una ràdio amb 11OnzeTV; un quiosc amb el Magazine; i un veïnat amb la resta d’usuaris i l’atenció 24/7 dels agents. Més endavant, tindrem un Mercat on comprar productes i serveis, el nostre ‘marketplace’. I, per tenir, tenim fins i tot moneda pròpia, Les Peles!

Per això, si algú us pregunta si 11Onze és un banc, la resposta és senzilla: no, és moltíssim més. Pot fer tot el que fa un banc? Progressivament, sí. I farem coses inimaginables per a un banc, perquè comptem amb vosaltres per fer-les. Fem un repàs a com hem explicat la nostra fincom aquests mesos!

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

“11Onze és un hub financer”

1min lectura

11Onze és molt més que una fintech catalana: és un hub

Finances

La fincom que forja la sobirania financera

5min lectura

A 11Onze no estem creant només una fintech.

11Onze

Una fincom és molt millor que una fintech

3min lectura

Què ens diferencia de la banca tradicional? I de les fintech?



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
    Jesus Manuel

    Bon dia, NO puc entrar al meu compte del Canut, sabeu si n’hi a quelcom problema?

  2. Daniela SimónDaniela Simón says:
  3. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
    Guillem

    Quin projecte més engrescador i novedós, ens permet la llibertat finsnçera, gràcies, 11Onze

  4. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    👏 👏 👏 pioners, en cknstant creixement i endavant!!

  5. Josep RouraJosep Roura says:
    Josep

    Acabo d’escoltar en Darren. Molt interessant.

  6. Jordi

    Estic molt content de la vostra calidesa i pionera. El català és pioner. Content . I l’Enric dels bancs.

  7. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Eixamplar els coneixements de que és i cap on anem, és bàsic per fer allò que estem fent a La Plaça i també per allò que poguem fer en un futur quan més pròxim millor. Salut i força al Canut

    • Jennifer Roca Civit says:

      Moltes gràcies pel teu comentari engrescador, Francesc. Els coneixements sempre ens ajuden a créixer, i més encara si són coneixements del món financer. Que acabis de passar molt bon diumenge.

      Fa 3 anys
  8. Gabriel JosidGabriel Josid says:
    Gabriel

    Fa res que la cooperativa Som Energia, i degut a la enrevessada situació de les petites empreses energètiques, ha ofert als seus socis invertir en el capital social de la pròpia cooperativa, i així guanyar fortalesa financera, protegir la seva independència i seguir lluitant per un model energètic realment sostenible. Molts dels socis, més de 5000, hi hem invertit part dels nostres estalvis. Seria possible que en un futur mitjançant el Canut, es pugui veure el capital invertit en altres cooperatives no financeres?

    • James SeneJames Sene says:
      James

      Pots explicar la teva idea Gabriel? Vols que des del Canut és pugui gestionar les inversions fetes amb tercers?

      Fa 3 anys
  9. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Un excel.lent pods defineix perfectament 11Onze.
    Gràcies

  10. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  11. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Desitjant que implementeu més serveis, com el de poder obrir un dipòsit, invertir en accions, metalls preciosos, obrir comptes en altres països de la UE,…
    Gràcies per la gran tasca q esteu fent💪💪

Deixa una resposta

App Store Google Play