Consells per unes vacances d’estiu més sostenibles
Preu, sostenibilitat, ubicació i consciència. Factors que cal tenir en compte a l’hora de decidir on allotjar-nos quan estem de viatge. Les possibilitats són moltes i molt variades, però, quina és la que més s’adapta a les teves necessitats?
Ja han arribat les vacances d’estiu. Sens dubte, una bona oportunitat per portar a terme un dels hobbies que més es troba a faltar quan el treball ens obliga a quedar-nos a casa: viatjar. Lluny, a prop, muntanya, platja… l’objectiu és desconnectar durant uns dies. És aquí, probablement, quan entra en joc la pregunta més recurrent i una de les principals dicotomies a l’hora de viatjar: allotjar-se en un apartament o en un hotel?
Hotel, apartament, càmping, caravana… on allotjar-se?
És innegable que plataformes com Airbnb o Booking ofereixen preus molt competitius que col·loquen al sector hoteler en una clara situació de desavantatge. Ho poden fer, precisament, perquè es tracta de pàgines web on qualsevol persona pot posar a disposició del públic una de les seves propietats i, per tant, cadascú marca el preu.
En aquest tipus d’allotjament no trobaràs serveis propis dels hotels que fan que la teva experiència sigui més confortable, però disposaràs d’un espai habilitat per viure-hi uns dies. Així doncs, no tindràs l’opció que et portin l’esmorzar al llit, però sí que pots fer-t’ho tu mateix i estalviar uns diners.
Els càmpings i les caravanes són formes de viatge més barates que arran del coronavirus i les seves restriccions es van tornar a posar molt de moda. De fet, van ser moltes les famílies que van decidir llogar una caravana i viatjar pel país descobrint nous espais més a prop de casa. Coneixent aquesta informació, propietaris de càmpings i llogaters de caravanes han posat a disposició del públic preus molt competitius. Això sí, val més reservar amb temps perquè l’estiu passat les places es van exhaurir ben aviat!
Viatjar amb consciència
Un estudi sobre ecologisme realitzat per Airbnb el 2016 ja va revelar que allotjar-se en apartaments o com ells ho denominen ‘Home Sharing’ (compartir allotjament), és més ecològic que no pas fer-ho en hotels. Per arribar a aquesta conclusió, van observar que es gastava un 48% menys d’aigua i un 78% menys d’energia respecte als hotels. Afegien, a més, que els propietaris inculcaven als seus hostes el reciclatge i així podien mantenir la sostenibilitat de l’espai. Però, com sempre, tot té la seva part positiva i negativa.
L’augment d’oferta pel que fa als apartaments turístics ha generat una turistificació i, per conseqüència, una gentrificació imparable. De fet, Barcelona és una de les ciutats que més ha patit aquest efecte: l’expulsió de residents dels seus pisos de lloguer per transformar-los en un allotjament turístic. Associacions de diferents barris barcelonins van exposar les seves queixes explicant que cada cop hi havia menys espai per viure a la seva pròpia ciutat. Un fet derivat de la facilitat de posar a disposició del turista un lloc per passar les vacances, encara que això comporti l’expulsió d’un resident.
A partir d’aquí, és qüestió de valorar preferències i fer dels teus dies lliures una autèntica experiència. Cada opció aporta diferents avantatges i depèn del tipus de viatge que vulguis portar a terme: relaxat, més autònom, aventurer… està a les teves mans. I un cop escollit el teu allotjament, només et queda gaudir de les esperades vacances!
11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!
Bones propostes per al futur👍
Ser conscients i sostenibles. Gaudir d’un descans sabent que en altre moment podrem tornar. Gràcies
Si la nostra actuació és conscient i respectuosa sempre serem benvinguts de nou!
👍
Gràcies per ser-hi sempre, Manuel!💛
👏
Gràcies, Daniela!😉
tota la raó!
Gràcies per la teva aportació, Manel!😉
👍
Gràcies, Joan! Ens veiem per La Plaça!
Varies opcions però la millor sempre aquella en la que es te cura del lloc que vas a visitar i on viuràs aquell temps
Gràcies
Molta raó Alícia, es vagi on es vagi sempre s’ha de cuidar del lloc on t’han acollit i comportar-te igual de bé que et comportaries a casa teva. Gràcies pel comentari! 😀