Consum conscient: una clau per a canviar el món
Podem canviar el món? Quina és la nostra capacitat real d’impacte sobre l’entorn que ens envolta? Lara de Castro, HR Business Partner d’11Onze, explica què és el consum conscient i com podem contribuir a la sostenibilitat del planeta amb les nostres decisions de compra quotidianes.
Sovint subestimem l’impacte que els nostres actes individuals tenen sobre l’entorn que ens envolta. Però totes les accions, per petites que siguin, contribueixen a modelar el món. Lara de Castro ho deixa clar al següent vídeo amb un exemple molt evident.
Com ella mateixa adverteix, hi ha moltes persones que pensen que un acte individual sovint “és massa feble” per a tenir un impacte significatiu en l’entorn, “però no és així”. Cada acció compta i té conseqüències que es poden acumular a les de la resta de la comunitat. La realitat és que “les nostres decisions més quotidianes són rellevants, per petites que siguin”. En aquest sentit, és molt evident el paper que juguen totes les decisions de compra si som consumidors conscients.
Què és el consum conscient?
Els consumidors conscients són persones que escullen els productes i els serveis amb criteris que van “més enllà de la relació qualitat-preu”, ja que inclouen l’impacte ambiental i social com un element decisori en els seus hàbits de compra. Una conseqüència és l’aposta pel comerç de proximitat, que “és una manera de donar suport als productors locals i evitar l’impacte econòmic i ambiental del transport”, com explica Lara de Castro.
Un altre exemple de consum conscient el trobem en l’aigua. Si volem reduir la contaminació al planeta, podem substituir el consum d’aigua embotellada, “amb totes les conseqüències que sabem que té el plàstic”, per aigua de l’aixeta tractada amb filtres sostenibles.
Com indica Lara de Castro al final del vídeo, si tots som més conscients “en els petits detalls de la vida quotidiana” la realitat és que “sí que podem canviar el món”. La decisió és nostra.
Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.
Gràcies
Gràcies a tu, Joan!!!
Ben exposat. Gràcies.
Celebrem que t’hagi agradat, Pere, i moltes gràcies pel teu comentari.
D’ençà del confinament, he pres més consciència i ara procuro comprar segons quins productes de proximitat i responsables amb el medi. Compro llet fresca amb envasos de vidre retornables i iogurts d’envasos biodegradables a productors prop de casa (baix Llobregat).
Entre tots ho farem possible
I tant Manuel, simplement el fet de ser conscients fins a quin punt té importància el que fem, és el primer pas, oi? Com tu dius, entre tots ho farem possible. Seguim!
Gràcies per James!👌Doncs em sembla q m’acabaré fent l’aigüa filtrada tipis TAPP que no consumers aigüa, ja que quasi me la colen el de osmosis inversa directa, em deien que era ecologic, pero efectivament el que havia vist rebutjava 2 litres d’aigua per cada litre (1:2) no m’ho han dit ni apareixia enlloc això, fins q no ho he preguntat directament. Se les saben totes. “Déu ni dò” Moltes gràcies per les respostes👍
👍
Molt d’acord amb el consum conscient 👏👏👏 A la proposta de l’aigüa filtrada “D’imprescindibles 11” últimament sento parlar també de l’aigüa per osmosis, no sé si podrieu donar-li una ullada també desde imprescindibles11. Gràcies pel consum conscient!👌
Hola Jordi la filtració per ósmosis és molt válida pel que fa la qualitat de l’aigua. No obstant el sistema rendeix 1:2 i en casos d’última generació 1:1. És a dir que per produir 1 litre d’aigua filtrada es nececessita consumir( és a dir desfer-se) de 2 litres d’aigua o en el millor dels casos 1 Litre. Es molta aigua desperdiciada comparat al filtre directe tipus TAPPque no consumeix cap quantitat d’aigua extra i per tant és sumament molt més ecològic. 🙏🏿
Tens raó tot suma,per cert el filtre d’aigua genial
Moltes gràcies per informar-nos del filtre, i agrair-te també el teu comentari, Alícia.