“Declarar-se apolític avui és emparar l’statu quo”
“Estem molt contents de veure com les entitats financeres tradicionals s’apunten al canvi de relat que proposa 11Onze”, assevera el director de continguts d’11Onze, Toni Mata. Al programa L’Estat de la Nació, reconeix que d’ençà que 11Onze va obrir La Plaça, la transparència, l’educació financera i les persones estan en el focus del sector financer.
El director de continguts ha explicat que, efectivament, 11Onze ve a fer una “proposta completament diferent pel país”, perquè ha arribat l’hora de deixar de delegar decisions importants en entitats financeres que no sabem ben bé què fan. “Ja n’hi ha prou que, de cop, aparegui una comissió trimestral de 60 euros al compte, o que hagis de contractar els productes que et diu l’entitat, o que hagis d’assumir un deute dels bancs de 60.000 milions d’euros que no tornarà mai i que ha costat 1.250 euros a cada ciutadà comptant les criatures”, etziba.
És en aquest sentit que 11Onze aposta per l’educació financera, per donar totes les eines financeres perquè cada client i la comunitat prenguin les decisions més adequades. “Venim a beneficiar l’economia de Catalunya. El que no pot ser és que vulguem que passin coses diferents en aquest país, i que seguim fent les mateixes coses”, defensa Mata. I ho argumenta: “El món econòmic està canviant molt de pressa. I les persones que van impulsar 11Onze des del principi van tenir la visió que les fintech substituiran la banca tradicional i van veure la gran oportunitat que això suposava per Catalunya”.
En un país de milers d’associacions i pimes, de gent que s’autoorganitza, era més necessari que mai una fintech comunitària com 11Onze, una gran plataforma ‘do it yourself’. “A 11Onze acompanyem. Ens han intentat convèncer que gestionar els diners propis és molt complicat i, tranquil, ja t’ho farem nosaltres. I no, podem gestionar-los nosaltres mateixos”, assegura el director de continguts.
La transparència és la base del respecte
Mata també considera que a Catalunya “els contes il·lusoris han fet molt de mal” i li sorprèn que algú pugui pensar que altres entitats financeres són gratuïtes. “És mentida! Potser que comencem a tractar-nos com a persones madures, a no perdre’ns el respecte. Què hi ha de gratuït avui? Res, perquè els serveis costen diners. Nosaltres expliquem quins són els nostres preus: obrir un compte a 11Onze costa 2,95 euros mensuals… Parlem clar i donem les eines per fiscalitzar la nostra feina o la d’altres entitats financeres”, segueix Toni Mata.
Precisament per aquesta transparència sense concessions creu que 11Onze no agrada a “segons quins poders”, però això, diu, és un senyal inequívoc que la fincom està fent les coses bé. “Nosaltres tenim molt clar el que hem vingut a fer: crear una comunitat d’usuaris basada a Catalunya que puguin ajudar-se mútuament i invertir els beneficis a Catalunya. Sabem què va passar el primer d’octubre. En aquest país, moltes entitats financeres van marxar, moltes altres que no van marxar ara es declaren apolítiques, i avui dia declarar-se apolític és donar suport a l’statu quo”, conclou.
11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👌
Esperem que molts ho entenguin i ajudin al canvi.
És qüestió de temps Pere 💛
M’agrada “no podem pretendre canviar les coses i segui t fent el mateix” així es 11Onze ha vingut per canviar les coses ,es una fincom es diferent 👍
És que em costa d’entendre Alicia. Aquesta gent que vol que canviïn les coses però no fa res per canviar-les… Deuen esperar que tot es faci màgicament? 🤷🏻
Ok 👍
Moltes gràcies, Josep!!!