utilitzant-el-dispositiu utilitzant-el-dispositiu

LA VIQUI BANC D’11Onze

Comunitats Bancàries o Community Banking

Quan pensem en bancs ens ve al cap immediatament la imatge de grans empreses i institucions amb oficines per tot el país. Entitats considerades autèntiques potències mundials amb un capital inimaginable on els clients són, simplement, les eines per aconseguir els rendiments necessaris per créixer. Existeix, però, una branca del sector bancari que vol distanciar-se d’aquesta idea tradicional dels bancs i que vol apostar per objectius més propers amb els quals la població pugui identificar-se. És aquí on trobem les comunitats bancàries.

Aquestes estructures centren els seus esforços en regions geogràfiques més petites on poder atendre, de forma transversal, a les persones que hi viuen. Precisament per allunyar-se d’un model bancari massificat que respon al domini de grans quantitats de diners, les comunitats bancàries poden atendre amb més facilitat les necessitats del ciutadà individual, de famílies o petites i mitjanes empreses que facturen dins de la regió. Busquen el benefici del territori i de la seva població perquè entenen que l’enriquiment ha de ser simètric; si l’entitat bancària creix és perquè les persones que hi participen en la comunitat també han experimentat un creixement. És per això que a l’hora de donar crèdits o préstecs, es tenen en compte les històries i possibilitats d’aquells que han confiat en ells per dipositar els seus ingressos. I el més important, es parla de persones i no simples clients.

Banca Ètica

L’ètica és un altre factor que cada cop està prenent més importància davant els múltiples casos d’hostilitat de la banca. En els últims anys, la societat els hi ha demanat responsabilitat i honestedat, especialment després de la crisi econòmica del 2008. Ja que els bancs són entitats que tenen la responsabilitat de gestionar els diners de la població, cal fer-ho adequadament. Una banca ètica és aquella que no participa en la compra d’armes per assegurar-se la continuïtat de conflictes bèl·lics que només afavoreixen a uns quants.

Una banca ètica se suma a projectes que afavoreixen per exemple:

  • A les futures generacions, facilitant educació transversal a les escoles o bé, apostar pel talent de joves professionals que han de tenir l’oportunitat d’ampliar els seus estudis.
  • La inserció laboral de tothom (en especial col·lectius vulnerables)
  • La preservació del medi ambient són altres aspectes que es posen sobre la taula de negociacions.

En definitiva, una banca ètica té en compte la responsabilitat social i la solidaritat a l’hora de reinvertir els diners. I el més important de tot, és que ho fa de forma transparent.

 

Neobanc

Una de les maneres de poder introduir una banca comunitària i ètica en la societat actual, atesa la digitalització de tots els processos, és allunyar-se de la imatge tradicional i antiga del que entenem per un banc i introduir una de nova, incipient i moderna: transformar-ho en un Neobanc.

Un neobanc és un tipus d’estructura bancària basada en les noves tecnologies i posa a disposició de la gent productes senzills i moderns, adaptats a les necessitats de consum real i amb comissions molt reduïdes.

Malgrat oferir una experiència íntegrament digital, la comunicació amb els clients no desapareix, més aviat es reforça, ja que aquesta és l’única via de contacte entre membres del banc i els clients. Una resposta ràpida i efectiva és l’ingredient principal per poder fer funcionar la maquinària d’un Neobanc i així garantir la confiança de les persones que l’utilitzen.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Fintech vs. Banca tradicional

3min lectura

Mike Tyson deia que “tothom té un pla fins que se li dona un cop

Economia

Tot el que cal saber sobre la nova banca

4min lectura

Encara et preguntes què és, ben bé, una fintech?

Economia

Les fintech, el futur de la banca és ara

4min lectura

Cada vegada són més les empreses que fusionen



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Molt bona la Banca ètica👌

  2. Joan SánchezJoan Sánchez says:
  3. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Al cap i a la fi, el que volem i necessitem és saber on depositem els nostres diners, com els podem gestionar nosaltres i què en fa aquest Neobancs amb ells. Transparència, confiança, proximitat, compromís per ambdós costats, seguretat, modernitat i agilitat amb tot.

    • Mireia Sitjà López says:

      Hola, Laura , totalment d´acord, gràcies pel teu comentari. Seguim endavant!

      Fa 3 anys
  4. Rosa Pinadella DinaretRosa Pinadella Dinaret says:
  5. Josep RuaixJosep Ruaix says:
    Josep

    👌👌👌👌

  6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    El meu interès en El Canut queda resumit en aquesta frase de l’article:
    , les comunitats bancàries poden atendre amb més facilitat les necessitats del ciutadà individual, de famílies o petites i mitjanes

  7. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  8. Lluís MarchLluís March says:
    Lluís

    Molt bé els vídeos, molt entenedors i didàctics. La frase de Mike Tyson demolidora, encara ressona a la cara de la banca tradicional.

  9. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  10. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    Molt bé.

  11. Manel LopezManel Lopez says:
    Manel

    m’encanta!

  12. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  13. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    La nova manera de fer banca ,11Obze va més enllà

Deixa una resposta

App Store Google Play