El preu de l’or assoleix un nou màxim històric
Les males dades econòmiques dels Estats Units i l’expectativa d’una retallada de tipus per part de la Reserva Federal i el Banc Central Europeu impulsen el preu de l’or fins a un nou màxim històric de 2.140,6 dòlars l’unça.
L’or marca pujades històriques amb la mirada posada en l’esperada retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE) a partir del mes de juny. Aquest dimarts dia 5, assolia un nou màxim històric de 2.140,6 dòlars l’unça, superant l’anterior rècord que va marcar el passat 4 de desembre, quan el preu va pujar fins a 2.135,40 dòlars.
Donat que, segons l’històric des de 1976 analitzat per Julius Baer, els preus de l’or pugen un 15,5% de mitjana durant els dotze mesos següents a una baixada de tipus si aquesta és seguida d’una recessió, l’expectativa d’una nova retallada en fa augmentar la demanda dels inversors. Dit això, si no es produeix una recessió, els preus baixen un 7% de mitjana. En tot cas, és una mesura que afectaria el rendiment dels bons estatunidencs i al dòlar i podria portar els inversors a apostar per l’or com a valor refugi.
Recordem que la Unió Europea i l’eurozona van evitar tancar 2023 en recessió pel més estret dels marges, en gran part perquè l’economia alemanya, la més gran d’Europa, es va enfonsar a causa de les sancions econòmiques imposades a Rússia. La producció industrial del país teutònic es va contraure per primera vegada des de l’inici de la pandèmia.
En aquest context, alguns analistes financers avisen que una possible baixada de tipus per part del BCE és improbable que tingui un impacte econòmic positiu que es deixi notar abans del 2025. Jack Allen-Reynolds, economista de Capital Economics, preveu que l’economia de l’eurozona “s’estanqui” en el primer semestre de 2024 “a mesura que els efectes de l’enduriment monetari del passat continuïn fent-se sentir i la política fiscal es torni més restrictiva”.
La confiança dels consumidors a la baixa
El bon rendiment de l’or també ha estat esperonat per les dades econòmiques dels Estats Units presentades recentment, que no van assolir els objectius esperats: l’ISM manufacturer estatunidenc va baixar als 47,8 punts al febrer enfront dels 49,5 esperats i als 49,1 del mes anterior. La caiguda continuada del rendiment d’aquest sector es produeix després d’un període de creixement de vint-i-vuit mesos.
Per altra banda, segons una enquesta feta per la Universitat de Michigan, la confiança del consumidor el febrer també va baixar als 76,9 des dels 79,6 estimats. “La confiança del consumidor es va moure lateralment aquest mes, caient només dos punts per sota de gener i mantenint els guanys en la confiança observades en els últims tres mesos”, explicava Joanne Hsu, directora de l’enquesta.
Aquesta pèrdua de confiança dels consumidors reflecteix “la persistent incertesa sobre l’economia estatunidenca”, va declarar Dana Peterson, Economista Cap de The Conference Board. Un sentiment a la baixa que es repeteix entre els països del G7, que registren descensos significatius —Gran Bretanya (-3,2 punts), Canadà (-2,1 punts) i Alemanya (-2,0 punts)— en contrast als països del continent asiàtic, on s’observa un ascens generalitzat de la confiança dels consumidors.
Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👍
🙌
Gràcies per l’aclariment
Gràcies a tu, Miquel, per ser-hi i per seguir-nos!!!