Els canvis a Twitter l’apropen al model 11Onze
La popular xarxa social es converteix en X i Musk avança que la plataforma esdevindrà una superapp que combini eines de missatgeria, pagaments i un marketplace tot al mateix lloc. És a dir, Twitter es convertirà en els propers mesos en una comunitat financera, justament el que 11Onze va començar a fer fa més de dos anys.
Per fi tothom pot comprendre per què l’home més ric del món, Elon Musk, va comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. No estava comprant la tecnologia, estava comprant els usuaris. Twitter ja s’anomena X, que serà la nova superapp que integrarà la xarxa social i una sèrie de serveis financers.
X serà una plataforma on els usuaris podran fer pagaments mòbils i gestionar la banca online, de fet ja s’estan tramitant les llicències necessàries per fer-ho possible. També es podran comprar productes directament dins la comunitat i fins i tot s’apunta que es podria operar amb criptomonedes, perquè Musk n’és un gran fan. És probable que aquesta visió als usuaris d’11Onze us soni perquè és, exactament, el que fa 11Onze des del primer dia.
Musk ho explicava d’aquesta manera aquest juliol quan el nom de Twitter va canviar a X: “En els propers mesos, afegirem comunicacions integrals i la capacitat de dirigir tot el vostre món financer”. El multimilionari sud-africà intenta, doncs, tornar al món de les finances que tantes alegries li va donar amb PayPal.
Twitter was acquired by X Corp both to ensure freedom of speech and as an accelerant for X, the everything app. This is not simply a company renaming itself, but doing the same thing.
The Twitter name made sense when it was just 140 character messages going back and forth – like…
— Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2023
Comunitats fintech
X serà, doncs, una comunitat fintech. El que a 11Onze hem anomenat des de l’inici fincom (fintech-comunitat). Novament, doncs, es confirma que la visió d’11Onze es va anticipar uns anys a l’evolució del sistema financer. Però la manera de posar en marxa la nostra fincom és diametralment oposada a l’utilitzada per Musk. L’home més ric del món ha comprat la comunitat, usuaris que es van donar d’alta a una xarxa social amb l’únic objectiu de xerrar, informar-se i despotricar. Ara tots aquests usuaris, perfilats pels seus hàbits i consums, han estat venuts a un multimilionari decidit a treure’n rendiment. Això genera evidents dilemes morals: tenint en compte que Twitter et coneix íntimament perquè coneix la teva ideologia política, què t’agrada, a quines hores et connectes, des d’on i en quins continguts t’atures més que en d’altres… és acceptable que algú utilitzi totes aquestes dades per controlar i enriquir-se amb la teva gestió financera? Fins a quin punt és ètic que algú que et coneix millor que tu mateix t’ofereixi productes i controli les teves finances?
El model 11Onze: anem de cara
La diferència principal d’11Onze i X és, a banda que no tenim 44.000 milions de dòlars ni 368 milions d’usuaris, és que anem de cara. Des del primer moment vam explicar que 11Onze és una fincom. Una plataforma fintech on la comunitat pot educar-se financerament, consumir continguts i accedir a un ventall de productes financers en continu creixement. Des del compte d’El Canut a pagaments instantanis, targetes, gestió bancària, compra d’or, criptos i aviat préstecs.
Tot plegat no fa més que reforçar el model d’11Onze i dona sentit a la gran quantitat de reconeixements internacionals que la nostra entitat ha rebut, tot i el seguiment silent dels mitjans catalans. Els Premis Centauri dels Vega Awards, els UX Design Awards, el The Webby Award, el bronze de l’ADG-Laus el que feien era assenyalar que 11Onze s’havia avançat amb la seva visió. El que fa més de dos anys que els professionals premien, la irrupció de la categoria fincom i el disseny d’integració de serveis, continguts i finances. Ara arribarà al públic general d’Occident amb X, a la Xina fa temps que opera WeChat. A 11Onze donem la benvinguda a la nova plataforma i ens conjurem per seguir fent la millor fincom possible, especialment, per a les persones i les empreses dels Països Catalans.
Si voleu refrescar la visió de fintech comunitària que vam impulsar fa més de dos anys, podeu recuperar aquest pòdcast amb el nostre president, James Sène.
👏
Gràcies, Daniela!!!
Gràcies
Gràcies a tu, Joan!
Bingo, felicitats a tot l’equip de 11👏👏👏👏
Moltes gràcies en nom d’11Onze, Carles!
Podeu estar molt orgullosos del q heu creat.
Sou transparents, mireu per la comunitat, ja sigui posant eines per a la seva formació, oferint productes per fer front a la inflació,…
Sou un equip q vetlleu per la comunitat.
Gràcies per fer-ho possible💛💛
Gràcies a tu, Manel, per seguir-nos sense defallir!
Les coses que “m’han enganxat” a 11onze ha estat la claredat en la informació dels productes, la pedagogia en economia i també la comunitat on es desenvolupa. Seguiré atent com fins ara. Ser més gran no e farà millor.Endavant!
Continuem empenyent endavant, Francesc!
I tot gràcies a tu, i a les persones com tu que ens atorguen la seva confiança.
🎯 💟
👍